VIRTUAL BUSINESSMAN

AZ automatIZÁLT ÉRTÉKESÍTÉSI rendszer segít megszerezni és megtartani PARTNEREIT

woims logo1  INTELLIGENS ÉRTÉKESÍTÉSI RENDSZEREK

automatikus marketing 1

Mi az a rendszer,

amelyet a világ cégeinek 75%-a használ, és 40%-a azoknak, akik nem használják tervezi bevezetni?
Nem más, mint az automatizált marketing rendszer! Ebben a struktúrában a hagyományos online marketing tevékenységek (hírlevél küldés, ügyfélszerzés, stb.) algoritmusok és egyedi beállítások szerint szolgálják az adott céget.

 

De ez miért hasznos nekem?

automatikus marketing 2

Először is csökkenti az érintett folyamatokhoz szükséges élőmunkaerő igényt, így a marketing munkatársak hatékonyabban foglalkozhatnak a taktikai és stratégiai tervek és folyamatok kidolgozásával és végrehajtásával.

automatikus marketing 3

Másodszor, igen költséghatékony rendszer, mivel egy algoritmus és/vagy beállítás az összes automatizált marketing folyamatot befolyásolja, így nem kell egyenként beállítani a rendszereket, nem kell észben tartani, hogy melyik folyamat naprakész a cég jelenlegi igényeivel. Emellett jelentősen megnő a marketing tevékenységek hatékonysága, amelyek direkt módon befolyásolják a cég teljes működését (magasabb bevétel, erősebb fogyasztói hűség, stb.)

Hogy könnyebben tudjuk demonstrálni az automatizálás előnyét, itt pár számadat, ami szemlélteti a cégekre tett hatását:

automatikus marketing 4

14,5%-os értékesítési hatékonyság növekedés és 12,2%-os marketing költség csökkenés

automatikus marketing 5

5 cégből 4 megnövelte a fogyasztói elérését, és 77%-uk megnövelte a konverziós rátájukat (azaz, hogy hány weboldal látogató végzett valamilyen aktivitást (pl kapcsolatfelvétel) a weboldalon)

automatikus marketing 6

Az automatizálást használó cégek, átlagosan 451%-os növekedést érnek el az elért célszegmensek terén

automatikus marketing 7

A folyamatos marketing kommunikációval, a vásárlásra nem kész fogyasztók 15-20%-t fogyasztásra lehet ösztönözni

automatikus marketing 8

Az automatizálást bevezető cégek 76%-nak már az első évben megtérül a befektetés

automatikus marketing 9

A cég teljes produktivitásának 20%-os növekedésével jár a marketing automatizálás

Az automatizált marketing az ügyfél visszakövetésben

A sales folyamatok egyik kulcsfontosságú eleme a potenciális és meglévő ügyfelek érdeklődésének generálása és fenntartása. Az automatizált promóciós hírlevelek pontosan ezt érik el. Segítségükkel a potenciális fogyasztókat szélesebb körben és hatékonyabban érhetjük el, emellett a sales folyamatok között ragadt potenciális ügyfeleket is kizökkentheti a stagnálásból egy jó időben küldött akció / promóció. Azon ügyfeleket is fogyasztásra lehet ösztönözni, akiknek már teljesítette a megrendelését / szerződését a cég, ugyanezzel a stratégiával. Mindezzel egy olyan rendszer alakul ki, amelybe a potenciális ügyfelek önszántukból kerülnek bele, maradnak benne és térnek vissza.

Az automatizált marketing az ügyfél visszakövetésben

Ezzel a sales rendszerrel több dolgot is elérhet. A legfontosabb, hogy mérsékeli, szinte kizárja az esélyét annak, hogy egy lehetséges ügyfél a folyamatok között elpártoljon a cégtől. Emellett olyan fogyasztókat vonz be, akik a cég célközönségeinek a részét képzik, azaz mindenképp érdeklődnek az adott szolgáltatások / termékek iránt.

Az automatizálást algoritmusok alapján vagy egyéni beállítások szerint (pl: szerződés teljesítés után 30 nappal küldi a hírlevelet) lehet üzemeltetni, így nincs vagy csak minimális manuális munka szükséges a rendszer üzemeltetéséhez.

Kik használhatnak
automatizált marketing rendszert?

Ez a legszebb része! Bárki! Minden cégnek igen fontos, hogy a lehető leghatékonyabb módon érje el célközönségét és fenntartsa érdeklődésüket és/vagy hűségüket. Az automatizálás ezeket a célokat támogatja egyszerű és átlátható módon.

?
automatikus marketing linear

Mi az automatizálás folyamata?

Először is fontos felmérni a cég állapotát: Milyen fogyasztói elérésük van? Mennyire hatékony a sales rendszer? Mekkora a sikeres üzletek/összes kiadott ajánlat aránya? Ezeket, és még többet meg kell válaszolni mérésekkel és elemzésekkel. Ezután át kell alakítani az érintett folyamatokat (pl: Marketing és sales), hogy gördülékenyen tudjanak alkalmazkodni a bevezetéshez.

Ha már rendelkezünk egyértelmű adatokkal és a cég készen áll a bevezetésre, akkor lépcsőzetesen bevezetjük a különböző folyamatokat.

A cégre tett hatását a bevezetés alatt, 1 hónappal később, ¼ évvel később, fél évvel később és egy évvel később is lemérjük, ezzel garantálva a rendszer sikeres működését.

Összefoglalva a modern üzleti világban elengedhetetlen, hogy az ügyfeleket hatékonyan felkeressük és rávegyük a fogyasztásra. Emellett fontos, hogy minél inkább digitalizáljuk és automatizáljuk a különböző üzleti folyamatokat, hogy minél költség- és időhatékonyabb módon tudjuk folytatni az gazdasági tevékenységeinket. Mindezekre megoldást kínál az automatizált marketing, mivel összeköti a cég folyamatait az ügyfélszerzéstől az utóápolásig.

A weboldalon megadott adatai csak kapcsolatfelvételre szolgálnak, nem kerülnek tárolásra és harmadik fél számára nem hozzáférhetőek.